Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Talán ötödszörre sikerül

2022.06.30
11:18
2022.06.30
11:41
Forrás
Szerbiai RTV
Ma ismét urnák elé szólítják Veliki Trnovac település lakóit, immáron ötödszörre.

A Muharrem Kadriu Általános Iskolában felállított szavazóhely néhány perccel 7 óra után rendben megnyílt. Ez az egyetlen olyan település Szerbiában, ahol különböző szabálytalanságok miatt még nem sikerült kihirdetni az április 3-án megtartott szerbiai parlamenti választások eredményét, többször is újrázni kellett, ez pedig azt is jelenti, hogy emiatt tolódik már hónapok óta az előrehozott választások végeredményének kihirdetése, és emiatt csúszik az új parlament megalakulása is.

Veliki Trnovac egy dél-szerbiai falu, a legutóbbi népszámlálás szerint csaknem 7 ezer lakosú falu és többségében albánok lakják. Legutóbb azért halasztották el a szavazást, mert a helyi választási bizottság tagjai összevesztek, emellett bombariadót is jelentettek a szavazóhelyen, így ki kellett üríteni azt. Este 20 óráig egyébként kicsivel több mint ezer szavazópolgárt várnak.

Amennyiben sikerül lebonyolítani a voksolást, hamarosan kihirdethetik a szerbiai parlamenti választások végleges eredményét is.

Veliki Trnovac
választások

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.