Ugrás a tartalomra

Támadás érheti a szerb miniszterelnököt Szarajevóban a titkosszolgálatok szerint

2017-03-14
11:46
Fennáll a kockázata annak, hogy megtámadják Aleksandar Vučić szerb miniszterelnököt csütörtöki szarajevói látogatása során - közölte a Blic című napilap a szerb és bosnyák biztonsági szolgálatok adataira hivatkozva
Fennáll a kockázata annak, hogy megtámadják Aleksandar Vučić szerb miniszterelnököt csütörtöki szarajevói látogatása során - közölte a Blic című napilap a szerb és bosnyák biztonsági szolgálatok adataira hivatkozva. A szerb kormányfő a nyugat-balkáni országok miniszterelnökeinek találkozóján vesz részt Szarajevóban, hogy a térség biztonságáról, gazdasági helyzetéről, valamint Szerbia kétoldalú kapcsolatairól tárgyaljon. Másfél évvel ezelőtt Srebrenicában Vučić a srebrenicai áldozatok előtt rótta le tiszteletét, amikor néhányan előbb kifütyülték és sértegették, majd vizes palackokkal, cipőkkel és kövekkel dobálták meg. A titkosszolgálatok szerint ehhez hasonló incidens történhet Szarajevóban is. A hírekre Ivica Dačić külügyminiszter reagált. Azt mondta, mindig kihívást jelent, ha ilyen kockázatos területre kell utazni, de ez nem fogja megakadályozni a szerb miniszterelnököt abban, hogy részt vegyen a szarajevói kormányfői találkozón. (Blic, MTI)
Aleksandar Vučić
Szarajevó
támadás lehetősége
kockázat

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.