Ugrás a tartalomra

Támadás érheti a szerb miniszterelnököt Szarajevóban a titkosszolgálatok szerint

2017-03-14
11:46
Fennáll a kockázata annak, hogy megtámadják Aleksandar Vučić szerb miniszterelnököt csütörtöki szarajevói látogatása során - közölte a Blic című napilap a szerb és bosnyák biztonsági szolgálatok adataira hivatkozva
Fennáll a kockázata annak, hogy megtámadják Aleksandar Vučić szerb miniszterelnököt csütörtöki szarajevói látogatása során - közölte a Blic című napilap a szerb és bosnyák biztonsági szolgálatok adataira hivatkozva. A szerb kormányfő a nyugat-balkáni országok miniszterelnökeinek találkozóján vesz részt Szarajevóban, hogy a térség biztonságáról, gazdasági helyzetéről, valamint Szerbia kétoldalú kapcsolatairól tárgyaljon. Másfél évvel ezelőtt Srebrenicában Vučić a srebrenicai áldozatok előtt rótta le tiszteletét, amikor néhányan előbb kifütyülték és sértegették, majd vizes palackokkal, cipőkkel és kövekkel dobálták meg. A titkosszolgálatok szerint ehhez hasonló incidens történhet Szarajevóban is. A hírekre Ivica Dačić külügyminiszter reagált. Azt mondta, mindig kihívást jelent, ha ilyen kockázatos területre kell utazni, de ez nem fogja megakadályozni a szerb miniszterelnököt abban, hogy részt vegyen a szarajevói kormányfői találkozón. (Blic, MTI)
Aleksandar Vučić
Szarajevó
támadás lehetősége
kockázat

Most

15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.