Ugrás a tartalomra

Támadás érheti a szerb miniszterelnököt Szarajevóban a titkosszolgálatok szerint

2017-03-14
11:46
Fennáll a kockázata annak, hogy megtámadják Aleksandar Vučić szerb miniszterelnököt csütörtöki szarajevói látogatása során - közölte a Blic című napilap a szerb és bosnyák biztonsági szolgálatok adataira hivatkozva
Fennáll a kockázata annak, hogy megtámadják Aleksandar Vučić szerb miniszterelnököt csütörtöki szarajevói látogatása során - közölte a Blic című napilap a szerb és bosnyák biztonsági szolgálatok adataira hivatkozva. A szerb kormányfő a nyugat-balkáni országok miniszterelnökeinek találkozóján vesz részt Szarajevóban, hogy a térség biztonságáról, gazdasági helyzetéről, valamint Szerbia kétoldalú kapcsolatairól tárgyaljon. Másfél évvel ezelőtt Srebrenicában Vučić a srebrenicai áldozatok előtt rótta le tiszteletét, amikor néhányan előbb kifütyülték és sértegették, majd vizes palackokkal, cipőkkel és kövekkel dobálták meg. A titkosszolgálatok szerint ehhez hasonló incidens történhet Szarajevóban is. A hírekre Ivica Dačić külügyminiszter reagált. Azt mondta, mindig kihívást jelent, ha ilyen kockázatos területre kell utazni, de ez nem fogja megakadályozni a szerb miniszterelnököt abban, hogy részt vegyen a szarajevói kormányfői találkozón. (Blic, MTI)
Aleksandar Vučić
Szarajevó
támadás lehetősége
kockázat

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.