Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Támogatás forgóeszközök beszerzésére és a fizetőképesség fenntartására

2021.07.22
16:51
2021.07.22
17:20
Forrás
Pannon RTV
A gazdaság fizetőképességének és forgóeszközeinek megőrzésére irányuló pénzügyi támogatás törvénybe iktatásáról szólt Pék Zoltán a szerbiai parlament mai ülésén.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője hangsúlyozta, szükség van erre a törvényre a koronavírus-világjárvány gazdaságra gyakorolt következményei miatt. Ezzel lefektetik a gazdasági szereplőknek megítélhető hitelek feltételeit. Pék Zoltán hozzátette, a törvény előírja, ki és milyen feltételekkel kaphat célirányos hitelt. A törvény részleteit ecsetelve Pék többek között rámutatott, hogy a törlesztési idő 48 hónap, az évi kamat szintje 1 százalék, és a hitel teljesen dinár alapú. A hitel minimális összege 1 millió dinár gazdasági szereplők esetében és 200 ezer dinár a vállalkozók, szövetkezetek esetében.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Ezekre az eszközökre azoknak a vállalkozóknak, szövetkezeteknek, mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak van lehetőségük, amelyek többségi magántulajdonban, vagy szövetkezeti tulajdonban vannak, és amelyek termelői, szolgáltatói, kereskedelmi vagy mezőgazdasági tevékenységet folytatnak. Nekik 2020. december 10-ig kellett kérvényezniük ezt a hitelt, a Köztársasági Fejlesztési Alapnál, a rendelettel összhangban. Döntés viszont a törvény életbe lépésének napjáig nem született. A pénzt egyébként forgóeszközök beszerzésére és fizetőképességük fenntartására fordíthatják. A törvény kimondja azt is, mire nem használhatóak ezek az eszközök, többek között a szerencsejátékok, és ehhez hasonló tevékenységek, valamint a kőolaj, és a kőolajipari származékok forgalmazása területén.”

Pék Zoltán
fizetőképesség
támogatás
hitel
forgóeszköz

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.