Ugrás a tartalomra

Támogatás forgóeszközök beszerzésére és a fizetőképesség fenntartására

2021.07.22
16:51
2021.07.22
17:20
Forrás
Pannon RTV
A gazdaság fizetőképességének és forgóeszközeinek megőrzésére irányuló pénzügyi támogatás törvénybe iktatásáról szólt Pék Zoltán a szerbiai parlament mai ülésén.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője hangsúlyozta, szükség van erre a törvényre a koronavírus-világjárvány gazdaságra gyakorolt következményei miatt. Ezzel lefektetik a gazdasági szereplőknek megítélhető hitelek feltételeit. Pék Zoltán hozzátette, a törvény előírja, ki és milyen feltételekkel kaphat célirányos hitelt. A törvény részleteit ecsetelve Pék többek között rámutatott, hogy a törlesztési idő 48 hónap, az évi kamat szintje 1 százalék, és a hitel teljesen dinár alapú. A hitel minimális összege 1 millió dinár gazdasági szereplők esetében és 200 ezer dinár a vállalkozók, szövetkezetek esetében.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Ezekre az eszközökre azoknak a vállalkozóknak, szövetkezeteknek, mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak van lehetőségük, amelyek többségi magántulajdonban, vagy szövetkezeti tulajdonban vannak, és amelyek termelői, szolgáltatói, kereskedelmi vagy mezőgazdasági tevékenységet folytatnak. Nekik 2020. december 10-ig kellett kérvényezniük ezt a hitelt, a Köztársasági Fejlesztési Alapnál, a rendelettel összhangban. Döntés viszont a törvény életbe lépésének napjáig nem született. A pénzt egyébként forgóeszközök beszerzésére és fizetőképességük fenntartására fordíthatják. A törvény kimondja azt is, mire nem használhatóak ezek az eszközök, többek között a szerencsejátékok, és ehhez hasonló tevékenységek, valamint a kőolaj, és a kőolajipari származékok forgalmazása területén.”

Pék Zoltán
fizetőképesség
támogatás
hitel
forgóeszköz

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.