Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatás vajdasági természetvédelmi területek kezelőinek

2022.05.10
15:56
2022.05.10
22:17
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági természetvédelmi területek kezelőinek a munkáját támogatja a tartományi környezetvédelmi titkárság.

A támogatások segítségével a kedvezményezettek olyan beruházásokat tudnak megvalósítani, amelyek elengedhetetlenek és jelentősek a természetvédelmi területek megóvása, karbantartása, népszerűsítése és fejlesztése terén.

Pannon RTV

A Horgos melletti Kamarás Természetvédelmi Park 470 ezer dinárt támogatást kapott beruházásokra.

Ljubomir Knežević, igazgató, Horgas-consult, Horgos: „Tervet fogunk készíteni egy kilátó és egy edukációs központ kiépítésére, egy információs tábláról van szó, ennek a tervrajznak az elkészítése és a pannók, amiket szét tudunk osztani.”

Pannon RTV

A Palics-Ludas Közvállalat a kezelése alá tartozó öt területből négyre kapott 2,4 millió dinárt.

Dobó Márta, igazgató, Palics-Ludas Közvállalat: „Ez jelentős anyagi segítség, hiszen sajnos az elmúlt időben egyre kevesebb a munkaerő, és egyre több a terület, amit rendezni kellene, így most ezeken a pályázatokon keresztül sikerül majd még másokat is bevonni a munkába.”

Pannon RTV

A szerződéseket jelképesen a madarak és fák napján adták át, amely a Föld napjának a testvérünnepe.

Tóth Zoltán, tartományi környezetvédelmi segédtitkár: „Lehetőséget ad arra, hogy különböző rendezvényeken, megmozdulásokon keresztül rámutassunk, hogy mennyire fontos a környezetvédelem, a környezettudatosság.”

Pannon RTV

Összesen 15 millió dinár támogatást ítéltek oda 25 természetvédelmi terület 17 kezelőjének.

Brankica Tabak, tartományi környezetvédelmi titkárhelyettes: „A tartományi kormány és titkárságunk szerepének fontosságát tükrözi, hogy az idénre tervezett költségvetés az ágazatban, amelyről most szó van, növekedett, ami lehetőséget ad a környezet fejlesztésére, védelmére, és arra, hogy kihassunk a természetes egyensúlyra.”

Ilyen jellegű pályázati kiírása 2015 óta nem volt a tartományi környezetvédelmi titkárságnak.

Vajdaság
természetvédelem
természetvédelmi
természetvédelmi terület
Kamarás Természetvédelmi Park
Palics-Ludas Közvállalat
Dobó Márta
Tóth Zoltán

Most

16:25

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Népszerű

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.