Ugrás a tartalomra

Támogatja a Szerbiai Konkurenciavédelmi Bizottság tanácsának jelentését a VMSZ

2021.02.25
14:28
2021.02.25
16:42
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül fontos a több mint másfél évtizede alapított független szakmai testület tevékenysége és intézkedései - mondta felszólalásában Ökrész Rozália, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

A Vajdasági Magyar Szövetség támogatja a Szerbiai Konkurenciavédelmi Bizottság tanácsának a köztársasági parlament elé terjesztett, 2019-es évre vonatkozó jelentését - mondta mai parlamenti felszólalásában Ökrész Rozália. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője azt hangsúlyozta: rendkívül fontos a több mint másfél évtizede alapított független szakmai testület eddigi tevékenysége és intézkedései. A képviselő az európai konkurenciavédelmi szervekkel való együttműködést és a bizottság szakmai kapacitását emelte ki.

Ökrész Rozália, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Fontos a nyilvánosság széles körű tájékoztatása a konkurenciavédelem jelentőségéről. A Vajdasági Magyar Szövetség szempontjából kivételes jelentőségű a nemzeti jogszabályok összehangolása az Európai Unió előírásaival, ebben az esetben a konkurenciavédelem területén. Ezért aktívan követjük a tárgyalócsoport munkáját, a 8. fejezetre vonatkozóan, amely a konkurenciapolitikára vonatkozik, valamint a tárgyalási folyamat aktivitásait az 5. fejezet esetében, ami a közbeszerzésre vonatkozik, és főleg a 23. fejezetre, amely az igazságszolgáltatást és az alapjogokat érinti.”

Szerbiai Konkurenciavédelmi Bizottság
jelentés
Ökrész Rozália
parlament
VMSZ

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.