Ugrás a tartalomra

Támogatja a VMSZ az EB Szerbiáról szóló 2020-as évi jelentését

2020.12.28
19:28
2020.12.28
19:42
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakciója támogatja az Európai Bizottság Szerbiáról szóló 2020-as évi jelentését - mondta Újhelyi Ákos.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője szerint az ország EU-csatlakozása prioritás Szerbia számára. A mostani parlamenti vita nemcsak arról szól, milyen feltételekkel csatlakozhatunk az unióhoz, hanem arról is, milyen viszonyok uralkodnak jelenleg az országban. Szerbia elkötelezett a csatlakozás iránt - fejtette ki Újhelyi Ákos.

Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A Nyugat-Balkán hat országának mindenképpen az Európai Unió tagjává kell válnia, hogy az növelni tudja az unió befolyását a régióban. A tárgyalási folyamat lényege nem csak a fejezetek megnyitása. Az Európai Unió felé vezető úton elért haladást a felkészültség mértéke határozza meg, amelyek a csatlakozási folyamatból erednek. Jogi sikerként könyvelhető el a szükséges feltételek teljesítése, és a csatlakozási fejezetek lezárása, mert ez jelenti azt, hogy Szerbia valóban készen áll arra, hogy teljes felelősséget vállal, minden tekintetben.”

VMSZ
Európai Bizottság
Újhelyi Ákos
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.