Ugrás a tartalomra

Tarolt az ellenzék Szlovákiában

2020.03.01
06:47
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
A jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek nyerte a 8. szlovákiai parlamenti választást, megelőzve a távozó kormány legerősebb pártját, a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokráciát.

Magyar képviselet nem jutott be a törvényhozásba – ez is kiderült a szlovákiai voksolás nem hivatalos végeredményeiből, a választási jegyzőkönyvek több mint 99 százalékának összesítése alapján.

Hat párt jutott be az új parlamentbe.

A szlovák statisztikai hivatal közölte, hogy az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek nevű jobboldali ellenzéki párt a leadott szavazatok csaknem 25 százalékával végzett az első helyen.

A leköszönő kormány legerősebb pártja, a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokrácia pártnak ez volt az eddigi legrosszabb választási eredménye, 18,3 százalékkal a második helyen végzett.

Igor Matovič, a győztes párt elnöke vasárnap a sajtónak nyilatkozva elmondta, mielőbbi kormányalakítást akar, alkotmányos többséget szeretne, és négyéves kormányzással számol.

Szlovákia
választás

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.