Ugrás a tartalomra
Épül a gát
Tanjug / Jaroslav Pap

„A tartomány további pénzeszközöket biztosít az árvízvédelemre”

2018-03-16
17:21
2018-03-16
18:46
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány elnöke Igor Mirović és a szerb mezőgazdasági miniszter Branislav Nedimović megtekintették a védvonal kiépítését a Száva folyón, a Herkóca és Jarak közötti szakaszon.

A 3 kilométeres szakasz kiépítéséhez betonfalra és földre van szükség, amihez mintegy 130 millió dinárt a Vajdaság Vizei Közvállalat biztosított. A tervek szerint a munkálatok befejeztével a Száva partjának ez a része 2,5 méter magas lesz. A Vajdaság Vizei Közvállalat vállalkozóival, több fázisban végzi ezeket a munkákat. Az első fázis munkálatai már befejeződtek, és a projekt dokumentációját a többi három fázisra elkészítették - mondta Mirović hozzátéve, hogy március végén ülésezik a tartományi parlament, ahol további pénzeszközöket is biztosíthatnak majd az árvízvédelemre.

árvízvédelem
tartományi kormány
Igor Mirović
Branislav Nedimovic

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.