Ugrás a tartalomra

A tartományi kormány 380 millió dinárral támogatja a vidéken élő fiatalokat

2018.08.09
17:10
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány épületében csütörtökön 595 szerződést írtak alá.

380,6 millió dinárral támogatja a tartományi kormány azokat a személyeket, akik sikeresen pályáztak a vidéken élő fiataloknak kiírt vissza nem térítendő, illetve az öntözési rendszerek, valamint a víz-, a levegő- és hőszabályozó rendszerek beszerzését részfinanszírozó pályázatokon.

A nyertes pályázók között volt a péterrévei Koszorús Máriás Rita is, aki mezőgazdasági gépek beszerzésére nyert támogatást a tartományi mezőgazdasági titkárság által meghirdetett pályázaton. „Mezőgazdasági kisgépekre pályáztunk. Egy kaszára, egy trágyarakóra és egy műtrágyaszóróra.”

A fiatal gazdák start-up támogatására óriási volt az érdeklődés. Több mint 900 pályázat érkezett be - mondta Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes. „Azt ki kell emelni, hogy főként az állattenyésztők, a gyümölcsészettel és a zöldségtermesztéssel foglalkozók jártak sikerrel ezen a pályázati vonalon. Őket tudtuk főleg támogatni.”

Soha sem volt még ekkora összeg előlátva mezőgazdasági támogatásokra, mint az idén - mondta Đorđe Milićević. A Tartományi Kormány alelnöke hozzátette, hogy a szubvenciók jelentős része a kistermelők felé irányul. „Ez lehetővé tesz egy egységes gazdasági fejlődést. Szerbia jó úton van. Ezt a GDP növekedése is bizonyítja az elmúlt hat hónapban. Ezek a legfrissebb adatok. Ehhez a gazdasági politikához a Tartományi Kormány is hozzájárul.”

A tartományi kormány mostani segítségével megvalósuló beruházások összértéke eléri 614 millió dinárt.

Vajdaság Autonóm Tartomány
vidékfejlesztés
támogatás

Most

Népszerű