Ugrás a tartalomra

A tartományi kormány elítéli a nagybecskereki soviniszta incidenst

2017.10.18
13:12
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Legmélyebben elítéli a tartományi kormány a nagybecskereki Delić család házára felírt sértő soviniszta firkát.

A tartományi kormány azt kéri a bánáti város rendőrségétől, hogy a hatáskörüknek megfelelően találják meg az elkövetőket. A tartományi kormány elnöke, Igor Mirović és Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere telefonbeszélgetésük során egyetértettek abban, hogy a sértő feliratot minél gyorsabban el kell tüntetni. A vajdasági kormány közleménye szerint a tartomány legnagyobb értéke és legjellemzőbb vonása a tolerancia és az együttélés. Kiemelik, nem szabad megengedni, hogy ezt bárki lerombolja. Beszámoltunk róla, hogy gyűlöletkeltő falfirkák jelentek meg kedd reggel Nagybecskereken. Miodrag Delić otthonára ismeretlen személyek fekete színű autólakkal magyarellenes üzeneteket írtak. Miodrag Delić felesége magyar, de mint mondta, a nemzetisége miatt eddig soha semmilyen problémájuk nem származott. Miután a házban élők észrevették a sértő üzeneteket az épület kapuján és kerítésén, jelentették azt a rendőrségnek, amely elvégezte a helyszínelést.

tartományi kormány
Nagybecskerek
falfirka

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.