Ugrás a tartalomra

A tartományi kormány továbbra is támogatja a vajdasági Vöröskeresztet

2022.05.13
12:50
2022.05.13
12:56
Forrás
Közlemény
A Vajdasági Vöröskereszt akcióiról, terveiről egyeztetett a szervezet elnökével, Dejan Ukropinával Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a Nemzetközi Vöröskereszt hete apropójából.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből kiderül, hogy a Vajdasági Vöröskereszt a tavaly megszervezett véradási akciók során mintegy 55 ezer egység vért gyűjtött össze. 2021-ben 9300 hátrányos helyzetű személynek biztosítottak meleg ételt, valamint 33 ezer családnak osztottak csomagot. A találkozón szó esett arról is, hogy Vajdaságban mintegy 3 ezer ukrajnai menekült tartózkodik. Számukra is biztosítanak segélycsomagokat, amelyeket tartományi támogatásból vásárolnak meg.

Vöröskereszt
Vöröskereszt Hete
Igor Mirović
Dejan Ukropina

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.