Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Tartományi támogatás a földrengéssel sújtott Boszniai Szerb Köztársaságban élőknek

2021.01.29
16:59
Forrás
Közlemény
A tartományi kormány 12 millió dinárral támogatja a Boszniai Szerb Köztársaság területén a földrengés okozta károk helyrehozatalát.

A segítség Kostajnica község területére érkezik az illetékes alapon keresztül, olyan családokhoz, akiknek az ingatlanjaikban kár keletkezett vagy megsemmisült a horvátországi földmozgások során. Az összeget építőanyagok vásárlására fordítják.

vojvodina.gov.rs - archív

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke azt mondta, Vajdaság és Szerbia mindig a Boszniai Szerb Köztársaság területén élő népe mellett áll, ez a mostani gesztus kötelesség és a testvéri kapcsolatok bizonyítéka.

Korábban a tartományi kormány már 18 millió dinárt biztosított sérült pravoszláv templomok szanálására, montázsházak és építőanyagok beszerzésére a földrengés okozta károk enyhítésére a horvátországi Banovina régió területén.

tartományi támogatás
Vajdaság
Boszniai Szerb Köztársaság
földrengés
károk

Most

10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.