Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatás a nyomtatott sajtónak

2021.02.11
16:05
2021.02.11
17:19
Forrás
Pannon RTV
Aláírták a nemzeti közösségek nyomtatott sajtójának támogatásáról szóló szerződéseket Újvidéken. A Tartományi Kormány 312 millió dinárral támogatja 9 kiadó 22 kiadványát, köztük van a Magyar Szó napilap, valamint a Hét Nap hetilap is.

A több mint háromnegyed évszázados múltra visszatekintő Magyar Szó a vajdasági magyarság egyetlen közéleti napilapja. A most megítélt 105 millió dináros támogatásból biztosítják majd a lap rendszeres megjelenésének nagy részét, de a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság kiadványait is.

Ökrész Rozália, igazgató, Magyar Szó: „Ugyanúgy, ahogy az előző években is, az idén is ez a működési költségek fedezését jelenti, tehát magának a lapnak az anyagiak beszerzését, a papír, a festékanyag, és egyebek mellett, ami szintén nagy tétel, az alkalmazottak bérét.”

A Hét Nap idén ünnepli 75 éves fennállását. A 30 millió dináros támogatást olyan extra tartalmakra és külön kiadványokra is szánnák, amelyekkel az olvasókat szeretnék meglepni.

László Edit, igazgató, Hét Nap: „Ez a támogatás lehetővé teszi azt, hogy a rendes tevékenység mellett olyan, az alkalomhoz illő jubileumi pluszt adjunk az olvasóknak, a közönségünknek, ami méltó módon emléket állít ennek a szép évfordulónak.”

A szerződéseket Dragana Milošević tartományi művelődési és tájékoztatási titkár nyújtotta át.

Dragana Milošević, tartományi művelődési és tájékoztatási titkár: „A nemzeti tanácsok, amelyek ezen médiaházak alapítói, valójában erős partneri viszonyban vannak az állammal, pontosabban a Tartományi Kormánnyal. Ez a prioritásunk és a célunk, és ez valójában a lényeg is minden évben, amikor aláírjuk ezt a fajta szerződést, mindenekelőtt ezeknek a médiaházaknak a pénzügyi stabilitása.”

A támogatására szánt összeg négy év alatt 264 millió dinárról 312 millióra növekedett. Az összeget a következő években szeretnék tovább növelni, hangzott el az eseményen.

tartományi
támogatás
sajtó
nemzeti közösség
nyomtatott
igazgató
Magyar Szó
László Edit
Hét Nap
Dragana Milošević

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.