Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Távozik nagyköveti posztjáról Richard Grenell

2020-05-24
18:57
2020-05-24
19:29
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Távozik posztjáról az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi németországi nagykövete, Richard Grenell.

A sajtóinformációt az amerikai elnök Belgrád–Pristina párbeszédért felelős különmegbízottja saját Twitter-profilján erősítette meg, azt írta: Igaz.

Grenell egyébként korábban elítélte Heiko Maas német külügyminisztert, mert bírálta Washington azon döntését, miszerint kilép a Nyitott Égbolt szerződésből. A benne résztvevő országok ugyanis arra kötelezték magukat, hogy megnyitják egymás számára a légterüket, illetve engedélyezik a fegyvertelen megfigyelő repülőgépek átrepülését.

Grenell szerint Maasnak ahelyett, hogy bírálná Amerika döntését, fokoznia kellett volna az Oroszországra gyakorolt ​​nyomást az elmúlt években, hogy teljesítsék vállalt kötelezettségeiket.

Mindeközben csütörtökön az amerikai szenátus megszavazta John Ratcliffe kinevezését a hírszerzés csúcsigazgatójává, eddig ugyanis átmeneti időre Grenell volt megbízva a valamennyi amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság irányításával.

Richard Grenell
nagykövet
távozik
Amerikai Egyesült Államok
Németország

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.