Ugrás a tartalomra

Távozik a német szociáldemokrata párt éléről Martin Schulz

2018.02.13
23:07
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
Martin Schulz azonnali hatállyal távozik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki tisztségéből. Ezt a politikus személyesen jelentette be kedden Berlinben.

Schulz a párt elnökségi ülése után tett nyilatkozatában kiemelte, hogy keserűség és harag nélkül távozik tisztségéből. Elmondta, hogy az elnökség egyhangúlag támogatta javaslatát, amely szerint a testület Andrea Nahlest, a párt szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetőjét jelöli elnöknek. A tisztség betöltéséről rendkívüli kongresszuson, április 22-én döntenek.

Az egyelőre nem ismert, hogy a kongresszusig ki vagy kik látják el a pártelnöki feladatokat. Sajtóértesülések szerint meglehet, hogy a vezető testületek kedd esti ülésén felkérik Olaf Scholz alelnököt, a tartományi rangú Hamburg polgármesterét, hogy ügyvezető elnökként irányítsa a párt munkáját a Wiesbadenben tartandó rendkívüli kongresszusig.

A a CDU-CSU pártszövetséggel folytatott koalíciós tárgyalások lezárása után jelentette be Schulz, hogy külügyminiszter lesz, ám pártjában ez akkora felháborodást keltett, hogy végül visszakozott. Akkor úgy nyilatkozott: a személye körüli viták veszélybe sodorhatják a koalíciós szerződésről tartandó pártszavazás sikerét, ezért letesz a szándékáról, hogy részt vegyen a következő kormány munkájában. 

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.