Ugrás a tartalomra

Telefonon egyeztetett Zelenszkij és Pompeo

2020.08.27
08:24
Forrás
MTI
A Donyec-medencei tűzszünetről és a fehéroroszországi helyzetről folytatott eszmecserét telefonon szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Zelenszkij Twitter-üzenetében kiemelte, Pompeo üdvözölte a Donyec-medencei fegyverszünet létrejöttét, valamint az Ukrajnában elért eredményeket, és azt is kiemelte, Ukrajna kétpárti támogatást élvez az Amerikai Egyesült Államokban. A két politikus a fehérorosz helyzetet is megvitatta, ennek kapcsán Zelenszkij kiemelte: azt tartja fontosnak, hogy stabilizálódjon és békésen rendeződjön ott a helyzet. Leszögezte, hogy Ukrajna sohasem avatkozott be és nem is tervez beavatkozni egyetlen ország választásába sem.

Az ukrán elnök emellett kijelentette azt is, hogy nem enged ukrán részről semmilyen beavatkozást az amerikai választási folyamatba sem.

Volodimir Zelenszkij
Mike Pompeo
Amerikai Egyesült Államok
Ukrajna
telefon
fegyverszünet
választások

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.