Ugrás a tartalomra

Teljes körű kormányátalakítás kezdődött Nagy-Britanniában

2019.07.25
07:38
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Boris Johnson, az új brit miniszterelnök az eddigi kabinet gyakorlatilag összes magas rangú tagját menesztette, számos más vezető kormánytisztviselő pedig önszántából távozott posztjáról.

Meglepetésre Johnson menesztette Liam Fox külkereskedelmi minisztert is, hiszen az új kormányfőhöz hasonlóan a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának tagja. Igaz ugyanakkor az is, hogy Liam Fox a Konzervatív Párt vezetőválasztási versengésében Johnson vetélytársát, Jeremy Huntot támogatta. Boris Johnson szerda este bejelentette, hogy a külügyminiszteri tisztségre Hunt utódjaként Dominic Raab volt Brexit-ügyi minisztert nevezte ki. A belügyminisztérium élére Priti Patel került, aki ugyancsak egy radikálisan EU-szkeptikus politikus.

Nagy-Britannia
Anglia
Egyesült Királyság
kormányalakítás
Boris Johnson
miniszterelnök

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.