Ugrás a tartalomra

Teljesen átalakulóban van a világrend

2023.03.26
11:20
2023.03.26
11:31
Forrás
Pannon RTV
Európán belül egy új blokk van születőben az Amerikai Egyesült Államok vezetésével. Szerbia célja, hogy közép-európai nemzetként pozicionálja magát, ezért van egyre közelebbi kapcsolata Magyarországgal.

Erről is beszélt a Pink TV reggeli műsorában Szerbia köztársasági elnöke. Aleksandar Vučić elmondta, az új blokkot Lengyelország, a balti államok és Ukrajna képezik, hozzájuk csatlakozik még Románia, így tulajdonképpen egy nagyobb területet kapunk, mint Franciaország. Szavai szerint az elkövetkezőkben külön érdemes figyelemmel követni Amerika, valamint Európa, Kínával kapcsolatos viszonyát. Az elnök a tegnapi Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott találkozójáról is beszélt: elmondta, létrehoz egy stratégiai tanácsot, amely több területen koordinálja majd az együttműködést Magyarországgal, amely immár Szerbia ötödik legnagyobb külkereskedelmi partnere. Szeretünk a rossz dolgokról beszélni, de erről is fontos, mert ez egy fantasztikus dolog - húzta alá az elnök. 

Szerbia
Amerikai Egyesült Államok
Európa
EU
Európai Unió
Magyarország

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.