Ugrás a tartalomra
Instagram

Teljesen átalakulóban van a világrend

2023.03.26
11:20
2023.03.26
11:31
Forrás
Pannon RTV
Európán belül egy új blokk van születőben az Amerikai Egyesült Államok vezetésével. Szerbia célja, hogy közép-európai nemzetként pozicionálja magát, ezért van egyre közelebbi kapcsolata Magyarországgal.

Erről is beszélt a Pink TV reggeli műsorában Szerbia köztársasági elnöke. Aleksandar Vučić elmondta, az új blokkot Lengyelország, a balti államok és Ukrajna képezik, hozzájuk csatlakozik még Románia, így tulajdonképpen egy nagyobb területet kapunk, mint Franciaország. Szavai szerint az elkövetkezőkben külön érdemes figyelemmel követni Amerika, valamint Európa, Kínával kapcsolatos viszonyát. Az elnök a tegnapi Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott találkozójáról is beszélt: elmondta, létrehoz egy stratégiai tanácsot, amely több területen koordinálja majd az együttműködést Magyarországgal, amely immár Szerbia ötödik legnagyobb külkereskedelmi partnere. Szeretünk a rossz dolgokról beszélni, de erről is fontos, mert ez egy fantasztikus dolog - húzta alá az elnök. 

Szerbia
Aleksandar Vučić
Amerikai Egyesült Államok
Európa
EU
Európai Unió
Magyarország

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű