Ugrás a tartalomra

Temerinben kinevezték a polgármestert és a KKT elnökét

2012.07.24
13:11
Gusztony Andrást, a VMDP politikusát választották a temerini Községi Képvislő-testület elnökévé
Gusztony Andrást, a VMDP politikusát választották a temerini Községi Képvislő-testület elnökévé. Helyettese Pásztor Róbert a VMSZ-ből. Az ülés rendkívül feszült légkörben zajlott, mert a radikálisok és a VSZL képviselői igyekeztek lehetetlenné tenni a községi tiszségviselők megválasztását. Gusztony András megválasztását a 33 tagú képviselő-testület 19 tagja támogatta. A politikus eddig a község polgármestere volt. Az ellenzék élesen bírálta korábbi tevékenységét, és mulasztással vádolta a hatalomgyakorlást tovább folytató koalíciót. A KKT elnöke reményének adott hangot, hogy a jövőben elhárulnak a most előkerült, részben mesterséges ellentétek, és a testület sikeresen végzi majd küldetését. 



Vladimir Capik demokrata képviselő tölti majd be a polgármesteri tisztséget. Helyettese a szocialista Nikola Ember lesz. Capik úgy véli, hogy a község vezetésének határozott szándéka a kolíciós szerződésben foglaltak maradéktalan megvalósítása: „Hogy köztársasági és tartományi szinten más pártok képezik a hatalmat az bizonyos formában, esetenkén valószínűleg kifejezésre jut, de ennek helyi szinten nem lenne szabad éreztetnie hatását. Nálunk mindegyik politikai szervezet elfogadható és korrekt együttműködést valósít meg” – mondta Capik. Az ellenzék, közöttük a Szerb Haladó Párt vezette koalíció tartózkodott a szavazástól. Đuro Žiga frakcióvezető szerint, a hatalmi koalíció képtelen lesz az eltérő pártérdekeket közös nevezőre juttatni. „Képviselői csoportunk, mint ahogyan bejelentettem, nem vett részt a községi tisztségviselőkről történő szavazáson. Kizárólag elvi okok miatt. Ez a hatalom az elmúlt négy esztendőben megmutatta, hogy semmi érdemlegeset nem tud tenni a temerini polgárok érdekében” – hangsúlyozta Žiga. A temerini hatalmi koalíciót a demokraták, a szocialisták, a VMSZ, a VMDP, a szerb demokraták és a polgárok csoportja képezi.
kkt
polgármester
Temerin

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.