Ugrás a tartalomra

A tervezett ütemben folytatódhatnak a nagyberuházások Szerbiában

2021.02.09
19:02
2021.02.09
19:25
Forrás
Közlemény
A szerbiai gazdasági ágazatokban megvalósuló beruházások ütemét vitatták meg a bruttó hazai termék növekedése érdekében megalakított Koordinációs Tanács mai ülésén.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök leszögezte, a járványhelyzet ellenére a projektek megvalósítása nem késik. A szerb kormányfő hangsúlyozta, nemcsak a gyorsforgalmi utak és vasutak tervezett szakaszai épülnek tervszerűen, hanem a mezőgazdaság, az élelmiszer-feldolgozó ipar és a zöld energia terén is jelentős fejlesztéseket terveznek idén.

Az Újvidék-Ruma gyorsforgalmi út és a gyorsvasút Újvidék-Kelebia szakaszának építése is elkezdődhet idén - áll a közleményben.

 

 

nagyberuházás
Szerbia
gyorsvasút
gyorsforgalmi út
Koordinációs Tanács

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.