Ugrás a tartalomra

Thaçi sajnálattal fogadta Haradinaj lemondását

2019-07-19
21:22
Forrás
Szerbiai RTV
Hashim Thaçi koszovói elnök már ma reagált Haradinaj lemondására.

Elmondta, nemcsak a koszovói miniszterelnököt, hanem az ő tanácsadóját, Bislim Zurapit is behívták meghallgatásra, aki egyébként a Koszovói Felszabadítási Hadsereg főparancsnokságának egykori főnöke volt. 

Rajta kívül pedig az UCK több korábbi tisztségviselőjét is bekérették - tette hozzá. Thaçi egyébként, elmondása szerint, a médiából értesült Haradinaj lemondásáról. Mint fogalmazott, sajnálattal fogadta a hírt, de a szükséges lépéseket a törvénnyel és az alkotmánnyal összhangban határozzák majd meg. Hisz az UCK által folytatott tiszta harcban, és hisz a szabadságharcosok magas erkölcsi normáiban - zárta szavait Thaçi. Pristinai források szerint a koszovói elnök hamarosan összeül a politikai pártok vezetőivel, és ezt követően dönt arról, hogy új jelöltet nevez ki a kormányalakításra, vagy rendkívüli parlamenti választásokat hirdet Koszovóban. 

Hashim Thaci
Ramush Haradinaj
lemondás
Koszovó
miniszterelnök
Pristina

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű