Ugrás a tartalomra

Thaçi sajnálattal fogadta Haradinaj lemondását

2019.07.19
21:22
Forrás
Szerbiai RTV
Hashim Thaçi koszovói elnök már ma reagált Haradinaj lemondására.

Elmondta, nemcsak a koszovói miniszterelnököt, hanem az ő tanácsadóját, Bislim Zurapit is behívták meghallgatásra, aki egyébként a Koszovói Felszabadítási Hadsereg főparancsnokságának egykori főnöke volt. 

Rajta kívül pedig az UCK több korábbi tisztségviselőjét is bekérették - tette hozzá. Thaçi egyébként, elmondása szerint, a médiából értesült Haradinaj lemondásáról. Mint fogalmazott, sajnálattal fogadta a hírt, de a szükséges lépéseket a törvénnyel és az alkotmánnyal összhangban határozzák majd meg. Hisz az UCK által folytatott tiszta harcban, és hisz a szabadságharcosok magas erkölcsi normáiban - zárta szavait Thaçi. Pristinai források szerint a koszovói elnök hamarosan összeül a politikai pártok vezetőivel, és ezt követően dönt arról, hogy új jelöltet nevez ki a kormányalakításra, vagy rendkívüli parlamenti választásokat hirdet Koszovóban. 

Hashim Thaci
Ramush Haradinaj
lemondás
miniszterelnök
Pristina

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.