Ugrás a tartalomra

Thaçi sajnálattal fogadta Haradinaj lemondását

2019-07-19
21:22
Forrás
Szerbiai RTV
Hashim Thaçi koszovói elnök már ma reagált Haradinaj lemondására.

Elmondta, nemcsak a koszovói miniszterelnököt, hanem az ő tanácsadóját, Bislim Zurapit is behívták meghallgatásra, aki egyébként a Koszovói Felszabadítási Hadsereg főparancsnokságának egykori főnöke volt. 

Rajta kívül pedig az UCK több korábbi tisztségviselőjét is bekérették - tette hozzá. Thaçi egyébként, elmondása szerint, a médiából értesült Haradinaj lemondásáról. Mint fogalmazott, sajnálattal fogadta a hírt, de a szükséges lépéseket a törvénnyel és az alkotmánnyal összhangban határozzák majd meg. Hisz az UCK által folytatott tiszta harcban, és hisz a szabadságharcosok magas erkölcsi normáiban - zárta szavait Thaçi. Pristinai források szerint a koszovói elnök hamarosan összeül a politikai pártok vezetőivel, és ezt követően dönt arról, hogy új jelöltet nevez ki a kormányalakításra, vagy rendkívüli parlamenti választásokat hirdet Koszovóban. 

Hashim Thaci
Ramush Haradinaj
lemondás
Koszovó
miniszterelnök
Pristina

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.