Ugrás a tartalomra

Június 30-ig kér halasztást a Brexitre Theresa May

2019.03.20
10:11
2024.03.19
08:34
Forrás
BBC, HVG
Március 29-e helyett június 30-a lehet a Brexit dátuma, ha az európai vezetők elfogadják azt a kérést, amelyet levélben küldött Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének Theresa May.

A levél a brit alsóházat bírálja, és azt sem mulasztja el megemlíteni, hogy a házelnök csak abban az esetben engedte volna az újabb szavazást, ha az indítvány alapvetően eltér az előző változatoktól. Hozzáteszi ugyanakkor, hogy arra készül, újabb brit javaslatokkal egészíti azt ki, ahhoz azonban, hogy ezeket elfogadtassa a parlamenttel, időre van szüksége. Ezzel indokolja a miniszterelnök, hogy miért kéri a három hónapos halasztást az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnésére, amely az alapszerződés 50. cikke alapján jövő pénteken következne be. A Financial Times úgy tudja: Brüsszel elutasítja, hogy június 30-ig bennmaradjon a szigetország az EU-ban. Egy bizottsági állásfoglalásra hivatkozva a lap internetes oldala azt írja, vagy május 23-ig halasztanák el a kilépést, vagy sokkal hosszabb időre.

Theresa May
Brexit
Európai Unió

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.