Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/Külügyminisztérium

Tiltakozó jegyzék Horvátországnak

2019-11-09
19:18
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb külügyi tárca jegyzékében azt írja, nem látnak semmi rosszat abban, hogy emléktáblát kapott az egykori tábornok.

Jegyzékben tiltakozik Szerbia az ellen, hogy Horvátország tiltakozó jegyzékében a legerélyesebben elítélte tegnap azt, hogy Újvidéken emléktáblát avattak Mladen Bratić egykori tábornoknak, a kelet-horvátországi Vukovár elleni 1991-es hadműveletek parancsnokának. A szerb külügyi tárca jegyzékében azt írja, nem látnak semmi rosszat abban, hogy emléktáblát kapott az egykori tábornok. Hozzáteszik, Mladen Bratić életét vesztette 1991-ben a háborúban, és nem ítélték el háborús bűnökért. Leszögezik továbbá, hogy Horvátországban ugyanakkor gyakran regisztrálnak olyan tevékenységeket, amelyek a fasizmus újjáéledésére utalnak. Egy ezek közül a Miro Barešićnek állított emlékmű, aki mint írják svéd bíróságok előtt horvát usztasa terroristaként lett elítélve.

tiltakozó jegyzék
Mladen Bratić
Újvidék
Vukovár

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.