Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/Külügyminisztérium

Tiltakozó jegyzék Horvátországnak

2019-11-09
19:18
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb külügyi tárca jegyzékében azt írja, nem látnak semmi rosszat abban, hogy emléktáblát kapott az egykori tábornok.

Jegyzékben tiltakozik Szerbia az ellen, hogy Horvátország tiltakozó jegyzékében a legerélyesebben elítélte tegnap azt, hogy Újvidéken emléktáblát avattak Mladen Bratić egykori tábornoknak, a kelet-horvátországi Vukovár elleni 1991-es hadműveletek parancsnokának. A szerb külügyi tárca jegyzékében azt írja, nem látnak semmi rosszat abban, hogy emléktáblát kapott az egykori tábornok. Hozzáteszik, Mladen Bratić életét vesztette 1991-ben a háborúban, és nem ítélték el háborús bűnökért. Leszögezik továbbá, hogy Horvátországban ugyanakkor gyakran regisztrálnak olyan tevékenységeket, amelyek a fasizmus újjáéledésére utalnak. Egy ezek közül a Miro Barešićnek állított emlékmű, aki mint írják svéd bíróságok előtt horvát usztasa terroristaként lett elítélve.

tiltakozó jegyzék
Mladen Bratić
Újvidék
Vukovár

Most

19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű