Ugrás a tartalomra

Timmermans: Az EB osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat

2019.01.31
14:26
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság osztja a jogállamiság, az emberi jogok, illetve a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét - jelentette ki Frans Timmermans.

Magyarország önként, szuverén döntés útján vált az Európai Unió tagjává - mondta a brüsszeli testület első alelnöke a legfrissebb magyar fejleményekről szóló szerdai EP-vitán. A csatlakozással minden ország vállalja a közösségi szabályok betartását, az Európai Bizottság feladata pedig annak vizsgálata, hogy megfelelően eleget tesznek-e ennek - tette hozzá. Nem arról van szó, hogy harcot folytatunk egy tagállam ellen, amely nem akar migránsokat befogadni - szögezte le az alelnök.

Frans Timmermans
Európai Bizottság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.