Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

Tiranában egyeztetnek a Brdo-Brioni folyamat résztvevői

2019-05-09
11:46
2019-05-09
11:57
Forrás
Szerbiai RTV
Elkezdődött Tiranában a Brdo-Brioni folyamat csúcstalálkozója. Az eseményen Aleksandar Vučić államfő képviseli Szerbiát. A találkozón a régió vezetői vesznek részt és aktuális kérdésekről egyeztetnek.

Fotó: Tanjug/AP Photo/ Hektor Pustina

Tiranába utazott többek között Hashim Thaçi koszovói elnök és Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke is.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, aki szintén tárgyalóasztalhoz ül az államvezetőkkel, már tegnap este egyeztetett a szerb elnökkel. Akkor Szerbia európai integrációjáról és a koszovói helyzetről is szó esett. Aleksandar Vučić a tárgyalás után azt mondta, irreális és lehetetlen kérdésekkel foglalkozik Pristina és Tirana. Ilyen az is, hogy megszüntetnék a határt Koszovó és Albánia között.

Tirana
csúcstalákozó

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.