Ugrás a tartalomra

A tiszaszentmiklósi magyarok csaknem egyharmada adta át levélszavazatát

2018.04.05
09:53
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi parlamenti választások előtti kampányrendezvényt tartott szerdán a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete Tiszaszentmiklóson.

Tiszaszentmiklóson valamikor sokkal több magyar élt, ma a falu magyar lélekszáma mintegy 300. Őket várták a szerda esti lakossági fórumra, amelynek fő témája a vasárnapi magyarországi parlamenti választás volt. Bacsó Zoltán szerint a jelenlegi magyar kormány megérdemli, hogy rá szavazzon az itteni magyarság. „Örülök annak, hogy ez a kormány így támogatja a határon túli magyarokat, mint anyagilag, mint morálisan. Szerintem ez megéri azt, hogy erre a kormányra szavazzunk.”

A VMSZ tiszaszentikósi helyi szervezete aktívan részt vett a választási kampányban, mert fontosnak tartja, hogy a Fidesz-KDNP kormány továbbra is hatalmon maradjon az anyaországban. Törtei János, tiszaszentmiklósi elnök, VMSZ: „Azért fontos, mert tudjuk, hogy a Prospetitatin keresztül is, amit a magyar kormány támogat, jó páran nyertek pályázatokat. Ez az épület a hátunk mögött is a magyar kormány által lett felújítva, és bízunk benne, hogy ha marad a magyar kormány, akkor újabb lehetőségek nyílnak számunkra, amit a tiszaszentmiklósi magyarság ki tud használni.”

A plébánia hittanterme mellett a faluban a templomot is felújítják, megújul az óvoda, új egyesületi székházat szeretne vásárolni a Piros Tulipán civil szervezet. Az emberek dolgoznak, építkeznek.  Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Ebben a kis faluban, ha csak ezekre a dolgokra figyelünk oda, akkor is látjuk, hogy olyan komoly változások történtek az elmúlt években, amelyekre soha nem lett volna korábban példa, hála a magyar kormány elkötelezettségének, nemzetben való gondolkodásának.”

A tiszaszentmiklósi magyarok közül mintegy százan éltek a magyar parlamenti választáson való részvétel lehetőségével és adták át levélszavazatukat a VMSZ helyi aktivistáinak.

Tiszaszentmiklós
magyarországi
választás
Hajnal Jenő

Most

Népszerű