Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tisztújító közgyűlését tartja a VMSZ Doroszlón

2019-05-04
06:56
2019-05-04
15:41
Forrás
Pannon RTV
A nyugat-bácskai Doroszlón tartja tisztújító közgyűlését a VMSZ. Itt döntenek a közel 140 települési alapszervezettel rendelkező párt elnökének személyéről. Pásztor István egyetlen jelöltként indul.

A közgyűlés vendége Pirityiné Szabó Judit, a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kapcsolattartási főosztályvezetője, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és Babity János, szabadkai magyar főkonzul.

A közgyűlésen értékelik a pártelnök, valamint a tisztségviselők munkáját az elmúlt négy évben.

Ezután választják meg az elnököt – közvetlen, titkos szavazás útján, négyéves megbízatási időre. Az egyetlen jelölt Pásztor István, aki ambiciózus tervvel indul. A következő években ötvözné a fiatalos lendületet a nagy tapasztalattal.

A Vajdasági Magyar Szövetség eddigi elnöke 63 éves, úgy látja, van még erő benne a párt vezetéséhez. Korábbi interjúban azt nyilatkozta: „Nem engedhetjük meg magunknak ebben a pillanatban azt a luxust, hogy hónapokat töltsünk el újabb vezetés bejáratásával, és bejáródásával. Azt is el kell mondjam, hogy úgy érzem, van még bennem akarat, lendület, elszántság, hogy folytassuk azt az építő munkát, amit az elmúlt négy évben megkezdtünk vagy folytattunk. Egy-egy négy évet csak idő és tér kontextusban lehet értelmezni, ilyen vonatkozásban mondom, hogy elkezdtük, illetve folytattuk. Nem minden fejeződött be, sok olyan projekt van, aminek befejezése az előttünk levő idők feladata. Sok olyan nagy projekt van, amit folytatni kívánunk. Itt elsősorban a gazdaságfejlesztési programról és az egyéb más nagy volumenű fejlesztési programokra gondolok és arról beszélek. Azt gondolom, mindezek továbbvitele közös feladatunk lesz.„

Pásztor negyedik mandátumban lehet majd a párt vezetője. Utoljára 2015. április 25-én, Magyarcsernyén szavazott neki bizalmat a VMSZ közgyűlése.

VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István
tisztújító

Most

14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.