Ugrás a tartalomra

Tizenegy képviselője lesz a VMSZ-nek az óbecsei KKT-ben

2020.06.26
15:26
2020.06.26
20:10
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség Óbecse községben 82 százalékkal több szavazatot kapott, mint 2016-ban, ezzel 11 jelöltje kerülhet be a 36 tagú Községi Képviselő-testületbe.

Az eddigi hét helyett ezentúl 11 képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetségnek az óbecsei képviselő-testületben. Az eredményeket csütörtökön tette hivatalossá a községi választási bizottság.

Dr. Molnár Viktor a VMSZ óbecsei községi szervezetének elnöke kiemelte: „A választási eredményünk történelmi, ugyanis a négy évvel ezelőttihez képest 82 százalékkal magasabb szavazatszámot, illetve eredményt ért el a VMSZ Óbecse községben. Ez pontosan 5152 szavazatot jelent. Erre büszkék vagyunk, és nagyon köszönjük a bizalmat és a támogatást minden Óbecse községi polgárnak.”

A Szerb Haladó Párt 20 képviselői helyet szerzett a testületben, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma és a Monarchista Front alkotta koalíciónak két jelöltjét juttatták be a szavazók a helyi parlamentbe. A Szerbiai Szocialista Párt kettő, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Párt alkotta Vajdasági Front pedig egy képviselővel vehet majd részt a testület munkájában.

Kiss Igor a VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke elmondta: „Napokon belül megkezdődnek minden szinten a koalíciós tárgyalások. Mi hajlandóak vagyunk az elmúlt 4 évhez hasonlóan szintén a Szerb Haladó Párttal együtt dolgozni, amennyiben a mi programunkat az ő programjukkal össze tudjuk hangolni.”

Óbecse község területén közel 33 ezer polgár voksolhatott vasárnap, közülük több mint 17 ezren éltek is ezzel a lehetőséggel. Ez 53,5 százalékos részvételi arányt jelent.

Óbecse
Választások 2020

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.