Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kamil Zihnioglu

Tizenhatodik szombaton tüntettek a sárga mellényesek Franciaországban

2019-03-02
23:52
2019-09-08
07:50
Forrás
MTI
Tizenhatodik alkalommal vonultak utcára szombaton Franciaországban a kormány- és elitellenes sárga mellényes tüntetők.

Fő céljuk, hogy életben tartsák a hétről hétre zsugorodó utcai felvonulásokat az Emmanuel Macron államfő által meghirdetett nagy nemzeti vita két hét múlva esedékes végéig.

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte 39 ezren vettek részt a megmozdulásokon a múlt heti 47 ezerhez képest, Párizsban pedig mintegy 4 ezren tüntettek. A fővárosban jelentős rendőri biztosítás mellett békésen vonultak az emberek a 12 kilométeres útszakaszon a belvárosban, ahol az állampolgári kezdeményezésű népszavazás bevezetését és az államfő lemondását követelték, valamint egyebek mellett az "oligarchiával szembeni ellenállásra" szólítottak fel.

A vidéki megmozdulásokon szinte mindenhol történtek kisebb-nagyobb incidensek az oszlatásokkor, amelyeken a rendőrök könnygázt és vízágyút is bevettek.

sárgamellényes
tüntet
Franciaország

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.