Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kamil Zihnioglu

Tizenhatodik szombaton tüntettek a sárgamellényesek Franciaországban

2019-03-02
23:52
2019-03-02
23:58
Forrás
MTI
Tizenhatodik alkalommal vonultak utcára szombaton Franciaországban a kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők.

Fő céljuk, hogy életben tartsák a hétről hétre zsugorodó utcai felvonulásokat az Emmanuel Macron államfő által meghirdetett nagy nemzeti vita két hét múlva esedékes végéig.

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte 39 ezren vettek részt a megmozdulásokon a múlt heti 47 ezerhez képest, Párizsban pedig mintegy 4 ezren tüntettek. A fővárosban jelentős rendőri biztosítás mellett békésen vonultak az emberek a 12 kilométeres útszakaszon a belvárosban, ahol az állampolgári kezdeményezésű népszavazás bevezetését és az államfő lemondását követelték, valamint egyebek mellett az "oligarchiával szembeni ellenállásra" szólítottak fel.

A vidéki megmozdulásokon szinte mindenhol történtek kisebb-nagyobb incidensek az oszlatásokkor, amelyeken a rendőrök könnygázt és vízágyút is bevettek.

sárgamellényes
tüntet
Franciaország

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.