Ugrás a tartalomra

Tizenhatodik szombaton tüntettek a sárga mellényesek Franciaországban

2019.03.02
23:52
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Tizenhatodik alkalommal vonultak utcára szombaton Franciaországban a kormány- és elitellenes sárga mellényes tüntetők.

Fő céljuk, hogy életben tartsák a hétről hétre zsugorodó utcai felvonulásokat az Emmanuel Macron államfő által meghirdetett nagy nemzeti vita két hét múlva esedékes végéig.

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte 39 ezren vettek részt a megmozdulásokon a múlt heti 47 ezerhez képest, Párizsban pedig mintegy 4 ezren tüntettek. A fővárosban jelentős rendőri biztosítás mellett békésen vonultak az emberek a 12 kilométeres útszakaszon a belvárosban, ahol az állampolgári kezdeményezésű népszavazás bevezetését és az államfő lemondását követelték, valamint egyebek mellett az "oligarchiával szembeni ellenállásra" szólítottak fel.

A vidéki megmozdulásokon szinte mindenhol történtek kisebb-nagyobb incidensek az oszlatásokkor, amelyeken a rendőrök könnygázt és vízágyút is bevettek.

sárgamellényes
tüntet
Franciaország

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.