Ugrás a tartalomra
Pixabay/1966666

Tizenkét párt és koalíció indul a montenegrói parlamenti választáson

2020-08-05
15:42
Forrás
MTI
Hat párt és hat koalíció indul az augusztus 30-ai parlamenti választáson Montenegróban.

A közvélemény-kutatások alapján várhatóan az 1991 óta kormányzó, Milo Đukanović államfő vezette Szocialisták Demokratikus Pártja szerezheti meg ismét a legtöbb szavazatot, akár a voksok 41 százalékát is. A parlamenti bejutási küszöb 5 százalék. Az ország 2006-os függetlenné válása óta ez lesz az ötödik választás. A választási bizottság adatai szerint több mint 541 ezer állampolgár jogosult a voksolásra. Többször is felmerült, hogy a koronavírus-járvány miatt a parlamenti választást későbbre halasztják. Az illetékesek végül úgy döntöttek, hogy erre nincs szükség, csak a kampány és a választások során is be kell tartani a szükséges óvintézkedéseket.

választások
Montenegró

Most

10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.