Ugrás a tartalomra
Pixabay/denzel

Több európai politikus szerint hiba volt elfogadni a Sargentini-jelentést

2018-09-14
13:45
Forrás
hirado.hu
Az EP döntése magyarellenes, igazságtalan és lerombolja Európát. Saját bevallása szerint ezért nem szavazta meg a Sargentini-jelentést Marek Jurek, lengyel EP-képviselő.

A konzervatív politikus azt mondta: a jelentés rossz szándékkal készült, és azt mutatja, hogy az unió nem tartja tiszteletben a közép európai tagállamokat. Beata Szydlo szerint a döntés teljesen ellentétes az Európai Unió eszméivel. A lengyel kormányfő-helyettes elmondta: az unióban megbélyegzik azokat a tagállamokat, akik másként gondolkodnak. A cseh képviselőház alelnöke is bírálta az európai parlament döntését. Petr Fiala úgy fogalmazott: Csehországnak ki kell állnia visegrádi szövetségese mellett. A jobboldali Szlovák Nemzeti Párt alelnöke pedig Magyarország szabadsága és szuverenitása elleni támadásnak nevezte a jelentés elfogadását.

Magyarország
Európai Unió

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.