Ugrás a tartalomra
Pixabay/denzel

Több európai politikus szerint hiba volt elfogadni a Sargentini-jelentést

2018-09-14
13:45
Forrás
hirado.hu
Az EP döntése magyarellenes, igazságtalan és lerombolja Európát. Saját bevallása szerint ezért nem szavazta meg a Sargentini-jelentést Marek Jurek, lengyel EP-képviselő.

A konzervatív politikus azt mondta: a jelentés rossz szándékkal készült, és azt mutatja, hogy az unió nem tartja tiszteletben a közép európai tagállamokat. Beata Szydlo szerint a döntés teljesen ellentétes az Európai Unió eszméivel. A lengyel kormányfő-helyettes elmondta: az unióban megbélyegzik azokat a tagállamokat, akik másként gondolkodnak. A cseh képviselőház alelnöke is bírálta az európai parlament döntését. Petr Fiala úgy fogalmazott: Csehországnak ki kell állnia visegrádi szövetségese mellett. A jobboldali Szlovák Nemzeti Párt alelnöke pedig Magyarország szabadsága és szuverenitása elleni támadásnak nevezte a jelentés elfogadását.

Magyarország
Európai Unió

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.