Ugrás a tartalomra
Pixabay/denzel

Több európai politikus szerint hiba volt elfogadni a Sargentini-jelentést

2018-09-14
13:45
Forrás
hirado.hu
Az EP döntése magyarellenes, igazságtalan és lerombolja Európát. Saját bevallása szerint ezért nem szavazta meg a Sargentini-jelentést Marek Jurek, lengyel EP-képviselő.

A konzervatív politikus azt mondta: a jelentés rossz szándékkal készült, és azt mutatja, hogy az unió nem tartja tiszteletben a közép európai tagállamokat. Beata Szydlo szerint a döntés teljesen ellentétes az Európai Unió eszméivel. A lengyel kormányfő-helyettes elmondta: az unióban megbélyegzik azokat a tagállamokat, akik másként gondolkodnak. A cseh képviselőház alelnöke is bírálta az európai parlament döntését. Petr Fiala úgy fogalmazott: Csehországnak ki kell állnia visegrádi szövetségese mellett. A jobboldali Szlovák Nemzeti Párt alelnöke pedig Magyarország szabadsága és szuverenitása elleni támadásnak nevezte a jelentés elfogadását.

Magyarország
Európai Unió

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.