Ugrás a tartalomra
Pixabay/denzel

Több európai politikus szerint hiba volt elfogadni a Sargentini-jelentést

2018-09-14
13:45
Forrás
hirado.hu
Az EP döntése magyarellenes, igazságtalan és lerombolja Európát. Saját bevallása szerint ezért nem szavazta meg a Sargentini-jelentést Marek Jurek, lengyel EP-képviselő.

A konzervatív politikus azt mondta: a jelentés rossz szándékkal készült, és azt mutatja, hogy az unió nem tartja tiszteletben a közép európai tagállamokat. Beata Szydlo szerint a döntés teljesen ellentétes az Európai Unió eszméivel. A lengyel kormányfő-helyettes elmondta: az unióban megbélyegzik azokat a tagállamokat, akik másként gondolkodnak. A cseh képviselőház alelnöke is bírálta az európai parlament döntését. Petr Fiala úgy fogalmazott: Csehországnak ki kell állnia visegrádi szövetségese mellett. A jobboldali Szlovák Nemzeti Párt alelnöke pedig Magyarország szabadsága és szuverenitása elleni támadásnak nevezte a jelentés elfogadását.

Magyarország
Európai Unió

Most

17:55, Frissítve: 19:41

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.