Ugrás a tartalomra

Több éven keresztül lehallgatták Vučić telefonbeszélgetéseit

2019.07.30
14:46
2020.02.28
17:48
Forrás
VajdaságMa, Szerbiai RTV
Aleksandar Vučićot folyamatosan lehallgatták - először a 90-es évek második felében, majd 2000 és 2003 között, és újra 2007 és 2012 között - jelentette be Nebojša Stefanović.

A belügyminiszter szerint a lehallgatást azon személyeken keresztül végezték, akikkel a szerb elnök kommunikált. Közéjük tartozott Goran Vesić és Vladimir Đukanović is, akiket szélsőségeseknek bélyegeztek meg, hogy figyelemmel kísérhessék őket. Nemcsak a telefonjaikat hallgatták le, az elektronikus kommunikációjukat is ellenőrizték, különösen azzal a céllal, hogy tudomást szerezzenek a Vučićtyal való üzenetváltásaikról. Vesić és Đukanović csak példák, hangsúlyozta a belügyminiszter, Vučić környezetéből 10-12 embert választottak ki, általuk folyt a lehallgatás. A több éven át tartó lehallgatás után senkit sem vontak felelősségre. Hasonló történt Tomislav Nikolić esetében is.

lehallgat
Nebojša Stefanović
Aleksandar Vučić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.