Ugrás a tartalomra
Magyar költségvetés
MTI Fotó: Kovács Tamás

Több jut a határon túli gazdaságfejlesztési programokra

2018-06-14
08:51
2018-06-14
09:02
Forrás
MTI
Jövőre 50 milliárd forintot szán a magyar kormány a határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására - derült ki a tegnap benyújtott költségvetési javaslatból.
Varga Mihály benyújtja a költségvetést

A határon túli magyarság költségvetési támogatása több soron és a feladatok alapján egyes tárcáknál elkülönítve jelenik meg a törvényjavaslatban. A határon túli oktatás területén köznevelési kiadásokra 231,5 millió, felsőoktatásra 800 millió szerepel. Ez nagyságrendileg megegyezik az idei támogatással. A határon túli sportinfrastruktúra fejlesztésére 400 millió forintot irányoztak elő. A külhonban egyházi szolgálatot teljesítők támogatására 420 millió forint áll rendelkezésre, ha elfogadják a büdzsét.

magyar
költségvetés
határon túli
gazdaságfejlesztési

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.