Ugrás a tartalomra
Magyar költségvetés
MTI Fotó: Kovács Tamás

Több jut a határon túli gazdaságfejlesztési programokra

2018-06-14
08:51
2018-06-14
09:02
Forrás
MTI
Jövőre 50 milliárd forintot szán a magyar kormány a határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására - derült ki a tegnap benyújtott költségvetési javaslatból.
Varga Mihály benyújtja a költségvetést

A határon túli magyarság költségvetési támogatása több soron és a feladatok alapján egyes tárcáknál elkülönítve jelenik meg a törvényjavaslatban. A határon túli oktatás területén köznevelési kiadásokra 231,5 millió, felsőoktatásra 800 millió szerepel. Ez nagyságrendileg megegyezik az idei támogatással. A határon túli sportinfrastruktúra fejlesztésére 400 millió forintot irányoztak elő. A külhonban egyházi szolgálatot teljesítők támogatására 420 millió forint áll rendelkezésre, ha elfogadják a büdzsét.

magyar
költségvetés
határon túli
gazdaságfejlesztési

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.