Ugrás a tartalomra

Több, mint 1,2 millióan írták alá a Minority SafePack kezdeményezést

2018.04.04
16:10
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Magyarországon sikerült a legtöbb aláírást összegyűjteni, több mint 570 ezret.

Kedden éjfélkor lezárult a Minority SafePack nemzeti kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése. Az összegyűlt aláírások száma meghaladja az 1,2 milliót. Azok, akik aláírták ezt a kezdeményezést, bebizonyították azt, hogy egy igazságosabb és egyenlőbb Európát szeretnének az őshonos közösségek számára. Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy Magyarországon sikerült a legtöbb aláírást összegyűjteni, több mint 570 ezret.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Ez egy nagy, fontos és közös győzelmünk, nem csak a magyarok, hanem magyarországi nemzetiségek és a többi nemzet is hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió asztalára ezeket az aláírásokat le tudjuk tenni. Bízunk abban, hogy az Unió az őshonos nemzeti közösségekkel, nemzeti kisebbségekkel is végre behatóan fog foglalkozni. Végre nekünk is annyi jogunk lesz, mint az újonnan bevándorló kisebbségeknek.”

Minority Safepack
aláírás
kisebbségvédelem

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.