Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

Több mint 127 ezer szabadkai adhatja le voksát a népszavazáson

2022.01.13
14:55
2022.01.13
15:01
Forrás
subotica.com, közlemény
Stevan Bakić, Szabadka polgármestere arra szólította fel a polgárokat, hogy január 16-án járuljanak urnához és igennel szavazzanak.

Több mint 127 ezer szabadkai polgár adhatja le voksát a vasárnapi népszavazáson. A voksolás az alkotmánymódosításról szól, célja az igazságszolgáltatás függetlenségének és hatékonyságának előmozdítása, a jogállamiság erősítése.

A szabadkai választási bizottság minden előkészülettel végzett, a városban és a hozzá tartozó településeken 102 szavazóhely lesz, melyeken minden járványügyi intézkedést betartatnak. Szavazni reggel 7 és este 8 között lehet majd személyi igazolvány felmutatásával.

Nyílt levélben fordult Szabadka polgáraihoz Stevan Bakić, a vasárnapi alkotmánymódosításról szóló népszavazással kapcsolatban. Szabadka polgármestere arra szólította fel a polgárokat, hogy január 16-án járuljanak urnához és igennel szavazzanak. A módosítás célja az igazságszolgáltatás függetlenségének és hatékonyságának előmozdítása, továbbá az ügyészség önállóságának növelése, valamint a polgárok hatékonyabb jogvédelmének biztosítása és a jogállamiság erősítése. Bakić arra szólított fel mindenkit, hogy ne mulassza el a lehetőséget, hogy közvetlenül vegyen részt a demokratikus és alkotmányos folyamatokban.

népszavazás
Szabadka
Stevan Bakić

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.