Ugrás a tartalomra

Több mint 200 ezer vajdasági magyar vált Magyarország állampolgárává

2020.05.26
14:55
2020.05.26
18:14
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban már szinte nem maradt olyan magyar, aki nem vette fel a magyar állampolgárságot.

Ezt nyilatkozta ma Pásztor István a Pannon RTV-nek azzal kapcsolatban, hogy tíz éve döntött a Magyar Országgyűlés a kettős állampolgárságról.

A VMSZ elnöke szerint több mint 200 ezren éltek már ezzel a lehetőséggel Vajdaságban. Pásztor István elmondta, a törvény megvalósulása az egész nemzetpolitikát új alapokra helyezte. A pártelnök aláhúzta: az elmúlt 10 évben olyan támogatási rendszerek, olyan határon túli magyar közösségi építkezési folyamatok indultak el, amelyek teljesen megváltoztatták a külhoni létnek a lehetőségeit.

„A közjogi nemzetegyesítés pillanata volt a törvény meghozása és a hitelesség vizsgája, ugyanis nem csak a határon túliak várták a törvény megszületését, a választási kampányban és az azt megelőző évtizedben a Fidesz is ígérte és mondta, hogy az új parlament megalakítása után ez lesz az első törvény. Ilyen szempontból, hogy a törvény valóban megszületett a komolyságnak, a hitelességnek és a szavahihetőségnek a bizonyítéka volt.”

Pásztor István
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
kettős állampolgárság
Országgyűlés
Vajdaság
Választások 2020

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.