Ugrás a tartalomra

Több mint egymillió eurónyi állami pénzt kapott Bajmok a VMSZ-nek köszönhetően

2020.06.17
08:33
2020.06.28
09:24
Forrás
Pannon RTV
Több mint egymillió euró került Bajmokra a Vajdasági Magyar Szövetség közbenjárásával az elmúlt négy évben a köztársasági költségvetésből.

Ennek legnagyobb részét a bajmoki határátkelőhely felújítására és korszerűsítésére fordították.

Ugyanakkor a szabadkai városi önkormányzatban többséget alkotó másik koalíciós partner nem sokat törődött a település fejlesztésével, hiszen a városi költségvetésből alig több mint harmincezer eurót fordítottak bajmoki fejlesztésekre. Ebből csak a helybeli medence felújítására valamint a bajmoki sportközpont nyílászáróinak cseréjére futotta - hangzott el a Dózsa György Magyar Művelődési központban kedd este megtartott lakossági fórumon.

A VMSZ koncepciójának, amely Szabadka fejlesztésére vonatkozik, egy nagyon fontos eleme Bajmok - emelte ki Dr. Pásztor Bálint, listavezető: „Itt az elmúlt időszakban modernizálásra került a határátkelő, ugyanakkor vannak olyan tervek, amelyek nemcsak önkormányzati forrásokat igényelnek, hanem országosakat is, mint amilyen például a Bajmok és Zombor közötti út, vagy a Bajmok és Topolya közötti út, ez a bajmokiak szempontjából nagyon fontos. Fontos kérdés lenne a határátkelőnek a hosszított munkaidővel történő működése. Ezenkívül pedig, annak ellenére, hogy Bajmokon a magyarság nincs többségben, azt kellett látni az elmúlt időszakban, hogy az önkormányzatot irányító polgármester minimális figyelmet szentelt Bajmoknak. Mi azért vagyunk itt ma este, hogy föltérképezzük az igényeket, hogy meghallgassuk a lakosságot, és ahogy ezt hetekkel ezelőtt meghirdettük, a mi programunknak központi eleme nemcsak Szabadka jellegének, a városnak a megőrzése, hanem a kültelepüléseknek a fejlesztése is. A kültelepülések sorában pedig Bajmok az egyik legnagyobb és legfontosabb.”

VMSZ
Bajmok
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.