Ugrás a tartalomra

Több mint másfél milliárd euró gyűlt össze Ukrajna katonai támogatására az adományozó konferencián

2022.08.11
21:17
Forrás
MTI, hirado.hu
Az összeget új fegyverzet vásárlására, ukrán katonák kiképzésére, illetve aknamentesítésre fordítják.

Több mint másfél milliárd euró gyűlt össze Ukrajna katonai támogatására a Koppenhágában szervezett adományozó konferencián.A felajánlások a konferencia huszonhat résztvevő országától származnak. Egyes országok képviselői jelezték, hogy hazatérve megvitatják a kérdést, és esetleg növelik hozzájárulásuk mértékét – mondta Morten Bodskov dán védelmi miniszter. Hozzátette, hogy szeptemberben újabb találkozót terveznek, amelyen megvitatják a most ígért összeg felhasználását, illetve az esetleges újabb segítséget.

A konferencián pénzügyi alap létrehozásáról is döntöttek az Ukrajna számára gyártandó fegyverzet finanszírozásának növeléséhez. Ezt Nagy-Britannia fogja megvalósítani. A dán törvényhozás épületében tartott csütörtöki konferencián Ausztrália, Bulgária, Nagy-Britannia, Németország, Georgia, Dánia, Izland, Kanada, Lettország, Litvánia, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Egyesült Államok, Ukrajna, Finnország, Franciaország, Csehország, Svédország, Észtország, Japán és az Európai Unió képviselői vettek részt.

Ukrajna
adományozó konferencia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.