Ugrás a tartalomra

Több mint tízezer orosz katona távozik az ukrán határ közeléből

2021.12.25
17:35
2021.12.25
17:54
Forrás
MTI, Euronews
Becslések szerint a határ közelében felvonultatott orosz katonák száma 60 ezer és 90 ezer között mozgott.

Több mint tízezer orosz katona visszatér állandó támaszpontjára az Ukrajna közelében tartott egyhónapos hadgyakorlat után - közölte az Interfax az orosz hadseregre hivatkozva. Az orosz hírügynökség jelentése szerint a hadgyakorlatokat Ukrajnához közeli területeken, illetve a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu és Kubány térségében tartották. Az elmúlt hetekben komoly diplomáciai konfliktust okozott, hogy Moszkva több tízezer katonát vonultatott föl az ukrán határán. Közben Kijev állítólag információikkal rendelkezik, hogy Oroszország le akarja rohanni Ukrajnát januárban. Az orosz kormány ezt visszautasítja. Azt mondján, nem Ukrajna, hanem Oroszország biztonsága forog kockán, mégpedig a NATO terjeszkedése miatt.

Az orosz elnök azonnali biztonsági garanciákat követel, egészen pontosan azt, hogy az Észak-Atlanti Szövetség ne erősítse tovább kapcsolatait az Oroszországgal szomszédos államokkal. Becslések szerint a nemrégiben az ukrán határ közelében felvonultatott orosz katonák száma 60 ezer és 90 ezer között mozgott, egy amerikai hírszerzési jelentés szerint elérte akár a 175 ezret. Moszkva leszögezte: a saját területén úgy vonultatja fel a csapatait, ahogyan neki tetszik.

Oroszország
Ukrajna
katonaság
konfliktus

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.