Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Több pénz a mezőgazdaságra és a népesedéspolitikára Vajdaságban

2018.06.02
10:43
2018.06.02
10:51
Forrás
VajdaságMA, 021.rs
A tartományi kormány pénteki ülésén elfogadta a 2018. évi költségvetés újraelosztását, amelynek értelmében a keret a tervezett 68 milliárd dinárról 73 milliárdra nő, 6,4 milliárd dináros hiánnyal.

A pótköltségvetés által nő a mezőgazdaságra és a vízgazdálkodásra, az egészség- és szociális védelemre, a népesedéspolitikára és a kulturális örökség védelmére fordított eszközök összege. Kevesebb, mint két év alatt a költségvetés 11 milliárd dinárral, vagyis közel 20 százalékkal nőtt. 

Vajdaság
költségvetés
kormány
mezőgazdaság
népesedéspolitika

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem riasztják el a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.