Ugrás a tartalomra

Több településen már gyűjti az aláírásokat a VMSZ

2020.03.05
18:28
2020.03.05
18:40
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön már álltak a támogatók a VMSZ zentai irodája előtt, és pénteken is hozzájárulhatnak a voksoláson való indulásához a lakosok.

Több településen is megkezdte csütörtökön a választási lista állításához szükséges támogatói aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. Zentán a lakosok arra vártak, hogy aláírásukkal támogathassák a Vajdasági Magyar Szövetség választásokon való indulását. Varga László, Zenta: „Azért tartom fontosnak a VMSZ-t támogatni, mivel úgy gondolom, hogy a magyarságnak kell, hogy legyen itt érdekszervezete. Szükséges, hogy az anyanyelvünket, kultúránkat hosszabb távon megtartsuk, gazdaságilag is remélem, hogy hozzá tud járulni, hogy legyenek munkahelyek és itt tudjanak maradni a fiatalok.”

Szombaton a Zenta környéki falvakban is várják a támogatókat a VMSZ képviselői. Felsőhegyen reggel 8 és 12, Bogarason 12 és 14, Tornyoson 14 és 17, Keviben pedig 17 és 19 óra között. Sztantity Szebasztián, zentai önkormányzati jelölt, VMSZ: „A választási listán ötvöztük az új energiát és az új perspektívákat, illetve a régi, az eddigi munka tapasztalatait is. Szeretnénk folytatni azokat az építkezéseket, illetve azokat a terveket, amelyeket eddig az asztalra tettünk. Beszélek itt a Thurzó Lajos Általános Iskola befejezéséről, a Stevan Sremac Általános Iskola felújításáról, az idősek otthonának felépítéséről, illetve a kórház felújításáról is. Úgy gondolom, hogy ezeknek az embereknek az eddigi munkája indokolttá tette azt, hogy a listán helyet kapjanak. Akár a CT-gépet figyelembe vesszük, vagy az Egészségház felújítását is. De viszont a listán eminens helyet kaptak új szereplők is.”

A Vajdasági Magyar Szövetség zentai önkormányzati jelöltlistáján több fiatal név is van, így helyet engedve az új generációknak is – mondták a párt képviselői.

Választások 2020
VMSZ
aláírásgyűjtés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.