Ugrás a tartalomra
MTI/Mohai Balázs

Több tüntetés is volt vasárnap Budapesten

2019-02-10
17:26
Forrás
Index.hu, HVG, Nepszava.hu
A szervezők Orbán Viktor magyar miniszterelnök évértékelőjére időzítették a tiltakozásokat.

Az első demonstráció reggel kezdődött, a Fiatalok a Demokráciáért elnevezésű civil szerveződés tagjai zárták le a Lánchidat. Magyarországi sajtóinformációk szerint 25-30 autóval vontak blokádot reggel.

A Várkert Bazárnál is - ahol a kormányfői évértékelő zajlott 15 órától - megjelentek tiltakozók, a Momentum tagjai vonultak ki a helyszínre.

Az Index.hu információi szerint a Hősök terén is tartottak demonstrációt.

A teljes ellenzék - a Demokratikus Koalíciótól a Jobbikig - a Budai Várba hívta tüntetni híveit 16 órától. Itt Orbán Viktor beszédét értékelték az összegyűltek.

Budapest
tüntetés

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.