Ugrás a tartalomra
Theresa May távozik
Tanjug/AP/Alastair Grant

Többen is pályáznak a brit konzervatív párt elnöki posztjára

2019-05-25
19:49
2019-09-08
09:05
Forrás
euronews
Theresa May brit kormányfő még csak pénteken mondott le, és habár csak június 7-én távozik hivatalából és a konzervatív párt éléről is, máris többen bejelentették, hogy indulnak a pártelnökségért.

A Munkáspárt vezére, Jeremy Corbyn azt magyarázta, hogy mindent megtesznek a parlamentben azért, hogy ne kelljen megegyezés nélkül kilépniük az Unióból, de szerinte a konzervatív vezetőcsere nem oldja meg a problémát. A volt külügyminiszter, Boris Johnson az elsők között jelezte, hogy szívesen lép Teheresa May helyébe. Egy svájci üzleti fórumon azt is kijelentette, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból legkésőbb október 31-én, ha lesz megállapodás, ha nem. A jelöltlista a június 10-vel kezdődő héten lesz végleges. A konzervatívok azt ígérik, hogy július végéig meglesz az új pártelnök.

Theresa May
Nagy-Britannia

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.