Ugrás a tartalomra
Theresa May távozik
Tanjug/AP/Alastair Grant

Többen is pályáznak a brit konzervatív párt elnöki posztjára

2019-05-25
19:49
2019-05-25
19:57
Forrás
euronews
Theresa May brit kormányfő még csak pénteken mondott le, és habár csak június 7-én távozik hivatalából és a konzervatív párt éléről is, máris többen bejelentették, hogy indulnak a pártelnökségért.

A Munkáspárt vezére, Jeremy Corbyn azt magyarázta, hogy mindent megtesznek a parlamentben azért, hogy ne kelljen megegyezés nélkül kilépniük az Unióból, de szerinte a konzervatív vezetőcsere nem oldja meg a problémát. A volt külügyminiszter, Boris Johnson az elsők között jelezte, hogy szívesen lép Teheresa May helyébe. Egy svájci üzleti fórumon azt is kijelentette, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból legkésőbb október 31-én, ha lesz megállapodás, ha nem. A jelöltlista a június 10-vel kezdődő héten lesz végleges. A toryk azt ígérik, hogy július végéig meglesz az új pártelnök.

Theresa May
Nagy-Britannia

Most

19:01, Frissítve: 19:38

Falunapot ünnepelnek Csantavéren

A lovassportok mellett főzőversennyel, koncertekkel és más programokkal is várják ma és holnap a helybélieket és a testvértelepülésekről érkezett vendégeket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.