Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Topolyán is segítenek a VMSZ aktivistái

2021.12.06
12:49
Forrás
Közlemény
Topolya községben is segítenek az adatlapok kitöltésében a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái. A kettős állampolgárokat vasárnapig keresik fel.

A terepi kampány során azoknak a kettős állampolgároknak nyújtanak útbaigazítást, akik eddig nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de szeretnének jövőre szavazni, és azoknak is, akiknek adatai módosultak, például lakcímük vagy családi állapotuk változásával a nevük is. Ha a polgárok korábban a konzulátusokra kérték a szavazási lapjukat, de azokat lakóhelyükön is át tudnák venni, akkor arra is lehetőségük van, hogy módosítsák a korábban megadott postacímet. Topolya községben több mint 70 aktivista segít a polgároknak a regisztrációhoz vagy az adatok módosításához szükséges adatlapok kitöltésében, és azok továbbításában. A tervek szerint december 12-ig, vasárnapig keresik fel a kettős állampolgárokat.

VMSZ
Magyarország
aktivisták
kettős állampolgár
adatlap
Topolya

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.