Ugrás a tartalomra

Topolyán zárta vajdasági körútját Potápi Árpád János

2021.03.12
19:02
2021.03.12
21:50
Forrás
Pannon RTV
A topolyai TSC stadion építési munkálatainak megtekintésével, valamint a labdarúgóklub akadémiájának körbejárásával fejezte vajdasági látogatását Potápi Árpád János.

A magyar nemzetpolitikai államtitkár szerint a közösségformálás egyik legfontosabb eleme a sport támogatása, hiszen ennek támogatása lehetőséget jelent főként a gyerekek és a fiatalok számára, ez pedig erős közösségeket eredményez, ami pedig a magyar nemzeti sport megerősítéséhez vezet.

A magyar nemzeti sport nem csak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében fontos ennek pedig ékes példája az a tevékenység, amelynek az elmúlt években lehetünk tanúi Topolyán - értékelte látogatásának utolsó megállóján Potápi Árpád János. A TSC épülő stadionjának megtekintése után a magyar nemzetpolitikai államtitkár a klub akadémiáját járta körbe Zsemberi Jánossal, a TSC elnökével.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Én azt gondolom, hogy ebben a járványhelyzetben bizonyították azt a magyar közösségek, hogy az a tízéves munka, amit együttesen folytattunk az elmúlt időszakban, bizonyította, hogy sikerült úgy megerősíteni a magyar közösségeket a Kárpát-medencében és a nagyvilágban mindenhol, hogy kiállta ez a kapocs az idő próbáját.”

Pásztor István szerint az elmúlt 12 hónapban a koronavírus-járvány egyik legnagyobb közösségi vesztesége a megszokott rendezvények lemondása, a sok száz kisközösségi rendezvény elmaradása volt. A VMSZ elnöke hozzátette, a beruházásokra, a fejlesztésekre, a gazdaságélénkítésre a járványnak nem volt ilyen hatása.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „A működés szempontjából senki sem veszített semmit. Azok a támogatások, amelyek a talpon maradáshoz, a programok, megvalósulásához, megvalósításához szükségesek voltak, azok megvoltak. Ha ez nem így lett volna, akkor ezt a mai napot nem tudtuk volna így megcsinálni, mert ezeknek a beruházásoknak egy jelentős része az elmúlt 12 hónapban valósult meg, vagy folyik ma is.”

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, hogy az elmúlt tíz évben egy szervesen építkező fejlesztés tanúi lehettünk, ennek a termését pedig most kezdtük el learatni.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke: „Amikor azt mondjuk, hogy 2021 a nemzeti újrakezdés éve, akkor ez valójában arról szól, hogy az elmúlt 100 év megpróbáltatásai után az elmúlt 10 év építkezése, nemzetegyeztetése hozott el bennünket addig, hogy az újrakezdés egy fiatalos lendülettel kell, hogy kezdődjön, egy új gondolkodásmóddal, a szülőföldön való megmaradásnak nem csak az esélyét kell, hogy hordja magában, hanem annak a vonzerejét is azoknak, akik elmentek, hogy érdemes talán hazajönni.”

A magyar nemzetpolitikai államtitkárság komoly szerepet vállal a topolyai szálloda átalakításában is, ami diákszálló mellett egy közművelődési és közigazgatási komplexum is lesz.

Topolya
TSC
stadion
fociakadémia
Pásztor István
Zsemberi János

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.