Ugrás a tartalomra
FoNet/Szerb Képviselőház

Törökország befejezte a transz-anatóliai csővezeték kiépítését

2019-11-30
18:29
2020-03-08
10:46
Forrás
Szerbiai RTV
A török államfő, Recep Tayyip Erdogan szerint a transz-anatóliai és a transz-adriai csővezeték összekapcsolása békeprojektnek tekinthető.

Törökország befejezte a transz-anatóliai, azaz a TANAP csővezeték kiépítését, és ezt hozzákapcsolták a transz-adriaihoz, azaz a TAP-hoz. A két vezeték alkotja a déli gázfolyosót. Ez a két vezeték szállítja az azerbajdzsáni gázt több országon keresztül egészen Olaszországig. A TANAP kapacitása évi 16 milliárd köbméter gáz. Ebből Törökország hat milliárdot használ fel, a megmaradt tíz milliárdot pedig a TAP csővezeték útján szállítják az európai piacra.

A két csővezeték összekapcsolása alkalmából szervezett ünnepségen részt vett Maja Gojković, a szerbiai képviselőház elnöke és Aleksandar Antić szerb energetikai miniszter is. Ez a projekt hozzájárul az egész régió fejlődéséhez - mondta az eseményen Maja Gojković.

Törökország
transz-anatóliai
csővezeték
gázvezeték
Maja Gojković
déli gázfolyosó
Recep Tayyip Erdogan

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.