Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Törökországban tárgyalt Novák Katalin

2023.03.29
20:57
2023.03.29
21:03
Forrás
MTI
Magyarország köztársasági elnökét Recep Tayyip Erdogan török elnök fogadta Ankarában.

Megbeszélésük témája volt a februári törökországi földrengés, az azt követő mentés és helyreállítás, az orosz-ukrán háború, az illegális migráció, az Európai Unió és a NATO bővítése, az energetikai együttműködés és a demográfiai kihívások is. Novák Katalin a közös sajtótájékoztatón azt mondta, a magyarok a földrengés okozta bajban és a következő időszakban is segítséget nyújtanak a török embereknek.

Recep Tayyip Erdogan megköszönte Magyarország segítségét, és arról is beszélt, hogy Törökország és Azerbajdzsán kész minden támogatást megadni Magyarországnak a gázellátás terén.

A sajtótájékoztatón a magyar köztársasági elnök bejelentette, hogy a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója alkalmából meghívta Erdogan elnököt, hogy decemberben közösen nyissák meg Törökország és Magyarország közös kulturális évét.

Novák Katalin
Recep Tayyip Erdogan
magyar-török
földrengés

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű