Ugrás a tartalomra

Törölték a nemzetközi körözési listáról a koszovói miniszterelnököt

2017.12.02
09:23
2017.12.02
12:47
Forrás
MTI, Tanjug
Koszovó kérésére Haradinaj mellett további 17 koszovóit töröltek az Interpol körözési listájáról.

Koszovó kérésére az Interpol törölte nemzetközi körözési listájáról Ramush Haradinaj koszovói miniszterelnököt, aki ellen 2004-ben Szerbia kérésére adtak ki elfogatóparancsot - jelentette be Abelard Tahiri koszovói igazságügyi miniszter.

 Az igazságügyi tárca vezetője közölte, Haradinaj mellett további 17 koszovóit töröltek a körözési listáról. "A döntés után ezek az emberek szabadon utazhatnak az országon kívül, semmilyen gondjuk nem lesz" - szögezte le Abelard Tahiri. Szerbia háborús bűnösnek tekinti Ramush Haradinajt, aki az 1998-1999-es koszovói harcok idején az albán többségű dél-szerbiai tartomány elszakadásáért küzdő Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) regionális parancsnoka volt.

A hírre a szerb igazságügyi minisztérium közleményben reagált. Az Interpol nem szüntetheti meg a Ramush Haradinaj koszovói kormányfőre kiadott nemzetközi körözést  - áll a közleményben. Ennek oka az, hogy a szerbiai igazságszolgáltatási szerveknél még mindig érvényben van a nemzetközi körözési igényre kiadott megbízás. Pontosabban a Belgrádi Felső Bíróság háborús bűnökkel foglalkozó osztályánál.

Ramush Haradinaj
Interpol

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.