Ugrás a tartalomra
Választók Ukrajnában
Tanjug/AP/Zoya Shu

Toronymagasan nyert a Nép Szolgája párt Ukrajnában

2019-07-21
21:06
2019-07-21
21:19
Forrás
MTI
Az úgynevezett "nemzeti exit-poll" felmérés szerint a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló pártra a résztvevők 43,9 százaléka szavazott az előrehozott parlamenti választásokon.
Ünnepel a Nép Szolgája párt Ukrajnában

Az ukrajnai előrehozott parlamenti választások első eredményei alapján a Nép Szolgája párt mögött a Moszkva-barát politikusokból álló, Viktor Medvedcsuk által irányított Ellenzéki Platform - Életért párt végzett 11,5 százalékkal. Harmadik lett Petro Porosenko volt elnök Európai Szolidaritás nevű pártja 8,9, negyedik a Julija Timosenko volt kormányfő vezette Haza 7,6, ötödik pedig Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes Hang nevű pártja 6,3 százalékkal. Több párt nem érte el a bejutáshoz szükséges öt százalékot. Az urnazárást követően az exit-poll felméréséhez hasonló eredményeket közöltek a Szocisz közvélemény-kutató és az Ukrán Választók Bizottsága nevű szervezetek is.

Választók a szavazófülkékben

A Központi Választási Bizottság közleménye szerint nagyobb incidensek nélkül zajlottak a vasárnapi választások. Az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krímben, illetve a Moszkva-barát szakadárok által ellenőrzött Donyec-medencei területeken azonban most sem tartottak választást.

választás
Ukrajna
Nép Szolgája Párt

Most

15:21, Frissítve: 15:38

A kézi aratás fortélyai

Az égiek kegyesek voltak ma a muzslyaiakhoz: a változékony idő ellenére a Müller János tanyája melletti búzaföldön sikerült megtartani a 37. aratóversenyt.

Népszerű